Termografering

Mens en internkontroll avdekker feil og mangler ved det elektriske anlegget, gjør termografering at vi avdekker skaden før ulykken forekommer.

Som bedriftseier er du totalt avhengig av å vite at bygget er satt opp og montert etter forskriftene. Det gjelder også for elektroinstallasjoner. Når våre elektrikere utfører internkontroll benytter de seg også av termografering – en av de mest effektive metodene for å lokalisere varmetap i bygg og under kontroll av elektriske installasjoner. 

Men hva er det egentlig, og hvorfor er termografi lønnsomt?

Les også: El-kontroll næring
Les også: Solceller for din bedrift 

Termografi leser overflatetemperaturen

Elektriske installasjoner ligger ofte skjult bak vegger eller under gulv. Termografering gjøres via et termokamera, også kalt et IR-kamera. Den lar oss lese temperaturen på overflaten, da alle objekter og flater avgir infrarød stråling.

Kameraet gjør deretter dette om til temperaturer, som igjen gjengis i todimensjonale bilder med ulike farger som markerer de ulike temperaturene. 

Fordelen for elektrikeren er at vi raskt og skadefritt kan se avvik i temperaturen, uten å engang berøre eller åpne overflaten. Som bedriftseier får du et lavere kostnadsbilde, ettersom vegger og gulv står uberørte såfremt det ikke avdekkes temperaturforskjeller. 

I ALT Installasjon har vi inngående kunnskap om termografering, og har montører med spisskompetanse som kan bistå deg. 

Mann som utfører termografering

Avdekker feil og mangler med termokamerafering

Under en internkontroll ønsker vi å avdekke alle avvik i selve bygget, som er relatert til elektroinstallasjonene. Med termokameraet avdekker vi varmetap, og ser konkret hvor problemet ligger. 

Med denne teknikken kan det dessuten avdekkes feil i fordelingsanleggene før det oppstår problemer. Du trenger ikke engang å stoppe driften – alt kan gå som normalt. 

Hvor er det oftest problemer med termografering?

Når vi gjør internkontroll av bedrifter, ser vi ofte at svake koblinger er en gjenganger. Med det sagt er ingen bedrifter like, og nettopp derfor er det viktig å gjøre denne jobben grundig. 

Vi sjekker både el-tavler og elektriske anlegg, slik at vi får avdekket alle potensielle problemer. 

Ønsker du mer informasjon, eller er interessert i en internkontroll? Ta kontakt, og vi stiller med kunnskapen og utstyret som trengs for å få jobben gjort.

Har du spørsmål om termografering?

Vi hjelper deg gjerne! Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg så snart som mulig

* Feltet må fylles ut

Alltid fornøyd garanti hos ALT Installasjon. Gratis befaring

Gratis befaring!

Nå har ALT Installasjon gleden av å tilby bedrifter gratis befaring. Og husk - vi har alltid fornøyd-garanti!