Takspotter

Takspotter eller spotlights gir effektfull og god belysning. De fleste variantene kan også dimmes, slik at du får fleksibelt lys som passer til alle formål.

Hvor passer takspotter best?

Takspotter og spotlights er lamper festet til en skinne. Et rimelig og godt alternativ til downlights, som ofte gjøres i forbindelse med oppussing. Dessuten er det også en enkel monteringsjobb for installatøren. Alt av elektronikk blir skjult i skinnen, og du kan styre lyset i den retningen du ønsker. 

Det finnes flere typer skinner å velge mellom. Enkelte får du i en fast lengde, mens andre typer kan bygges ut. Du kan også velge antall spotter du ønsker i skinnen. 

Godt arbeidslys med takspotter

For best lysutbytte bør spotter monteres i nærheten av veggen, fordi refleksjonen i veggen vil spre lyset i rommet. En slik løsning funger godt både for nybygg og deg som skal pusse opp. 

Takket være dagens teknologi får du også takspotter i LED. Da får du god belysning, og ikke minst pærer med lang levetid. LED-pærer er et langt mer energieffektivt alternativ enn glødepærer, og kommer også i ulike fargetoner. En annen fordel med LED er at de avgir lite varme, og alltid holder seg under 100 graxder. Da reduserer du også brannfaren. 

Fordeler med takspotter 

Skal du pusse opp, bygge ut eller flytte inn i nybygg? Uansett er det viktig at belysningen er med i planleggingen, og her er takspotter gode alternativ for flere rom. Godt lys har tross alt ikke bare en funksjon, det skal også gi komfort og trivsel. 

Her er de mange fordelene med takspotter og lysskinner:

  • Enkel montering for elektriker 
  • Sterkt lys
  • God spredning
  • Kan dimmes 
  • LED
  • Stemningsskapende 
  • Punktbelysning 

Bli inspirert

Finn inspirasjon til nye måter å belyse din viktigste eiendel, hjemmet ditt. I katalogen fra Lyskomponenter finner du smarte løsninger til alle rom.

Takspotter eller downlights?

Først og fremst må du finne ut behovet ditt: Trenger du like mye lys i alle rom? For de fleste er svaret at de vil ha en fleksibel løsning med dimming. Veldig mange lurer derfor på om de skal velge spotlight på skinne eller downlights. Her er det ingen fasit, men vi anbefaler downlights i rom du bruker mye - som bad, soverom, kjøkken og stue. 

Vi svarer deg på alle spørsmål du måtte ha om spotter, LED og downlights, og vi er sikker på at vi finner en løsning som vil fungere perfekt for deg og ditt hjem.

Hva trenger du hjelp til? 

Send oss en henvendelse - vi bistår med alt fra el-sjekk til smarthus, og tar både store og små oppdrag. 

* Feltet må fylles ut

Alltid fornøyd garanti hos ALT Installasjon. Gratis befaring

Gratis befaring!

Nå har ALT Installasjon gleden av å tilby bedrifter gratis befaring. Og husk - vi har alltid fornøyd-garanti!