Smarthus for privatboliger

En god smartbolig er både kostnadseffektiv og komfortabel. Her finner du alt du trenger å vite om smarthusløsninger i 2023.

Hva er et smarthus?

Et smarthus har som mål å redusere boligens energiforbruk, uten at det går på bekostning av komforten. Det skjer ved at smarthusløsningen hjelper til med å styre og overvåke din bolig, i prinsippet er det et system for sentralstyring og automatikk. 

Last ned vår brosjyre for smarthus

Huset som jobber for deg

Et smarthus styres etter forhåndsinnstilte valg – mens du sover, jobber smarthuset.

Les alt om smarthus

Hold kontroll på lys og varme via mobilen

I Norge er det både kaldt og mørkt i lange perioder, det er derfor naturlig at mye av strømutgiftene går til oppvarming. I et smarthus kan du sette opp ulike program eller scenarier. Se eksempelvis for deg at du velger «Natt/arbeid» før du legger deg for kvelden, så senkes temperaturen med en grad eller to helt frem til du kommer hjem igjen neste ettermiddag.

Du kan også lage automatiske scenarier for et døgn, en uke eller «feriemodus», men du kan også styre alt slik du mener det er best til enhver tid. Du er altså ikke nødt til å ha 18 grader i stuen hvis du liker det litt lunere.

Fastinstallert belysning kan fjernstyres

Dagens bevegelsessensorer har blitt mye smartere enn før. Sensoren kan vite at du er i rommet selv om du sitter helt i ro foran en ny seriefavoritt, og vil dermed ikke skru av lyset som om du ikke var til stede. Dette er imidlertid kun ett eksempel, for fordelene er mange flere.

Besøk også vår inspirasjonsside innen belysning, få tips om stilig og funksjonell belysningen til din bolig.

Enkel installering av smarthus

En modulbaserte smarthusløsning krever ingen oppdateringer av det elektriske anlegget for å fungere, og det er enkelt å installere. Du bestemmer også selv hvor stor del av huset du ønsker å inkludere, men så å si alt kan bli smart, fra din elektroniske dørlås til dimmeren som styrer downlights på badet. 

Økonomisk gunstig

Enova gir støtte til gode energi- og klimatiltak. Smarthus, også kalt styringssystemer, faller under støtteordninger fra Enova. Du kan blant annet få inntil 10 000,- når du skaffer deg smart strømstyring for hjem eller fritidsbolig, i tillegg til inntil 5000,- for installasjon av smart varmtvannsbereder. 

Hos ALT+ har vi mye erfaring på dette området, så snakk gjerne med oss før du går til verks.

Trygt med smarthus

Sikkerhet og trygghet er viktige stikkord, og det er flere aspekter ved smarthusløsningene som gjør seg gjeldende her. Du trenger aldri å lure på om du slo av trakteren, og du kan få varslinger når barna kommer hjem fra skolen.

Det finnes også tilfeller der smarthus regnes som velferdsteknologi. For eksempel kan eldre ha nytte av alarm som varsler ved fall eller en åpen utgangsdør, for å nevne noen. Ta kontakt med våre rådgivere for mer informasjon rundt smarte løsninger. Vi kan også komme på en gratis uforpliktende befaring.

Kort oppsummert kan smarthuset senke utgiftene, øke komforten og sikkerheten og gjøre hverdagen din enklere!

Har du spørsmål om smarthus?

Vi hjelper deg gjerne! Fyll ut skjemaet under, så tar vi kontakt med deg.

* Feltet må fylles ut

Alltid fornøyd garanti hos ALT Installasjon. Gratis befaring

Gratis befaring!

Nå har ALT Installasjon gleden av å tilby bedrifter gratis befaring. Og husk - vi har alltid fornøyd-garanti!