Hvem har ansvaret for det elektriske anlegget i boligen?

Det finnes ingen snarveier når det gjelder el-sikkerhet! Du er selv ansvarlig for el-anlegget i egen bolig, og det innebærer at du må ha dokumentasjon på utført arbeid. Bruker du en elektrikerbedrift som finnes i El-virksomhetsregisteret, kan du være sikker på kvaliteten og på at dokumentasjon medfølger. 

Få trygghet med autoriserte elektrikere

I Norge stilles det svært høye krav til en godkjent elektrisk installasjon. Det minimerer risikoen for såkalte hobbyelektrikere, som gjør montering og kobling selv med egeninnkjøpt el-materiell. Du forventer at el-installasjonen er utført av en autorisert bedrift når du kjøper bolig, og den kulturen er fornuftig å opprettholde når du selv trenger arbeid utført. 

Nettopp derfor bør du velge el-bedrifter som er registrert i myndighetenes sentrale register: Elvirksomhetsregisteret.  

ALT Installasjon er selvsagt i registeret. Ta kontakt med oss her.

Hvilke krav stilles til arbeid på elektrisk anlegg?

Elektrobedriften har strenge regler for hvem som kan utføre en installasjon. Det stilles kvalifikasjonskrav til de som er ansatt i bedriften, og virksomheten har igjen ansvar for at kravene følges. 

For det første skal en faglig ansvarlig lede arbeidet med el-anlegget. Sluttkunden kaller dem installatører. For det andre skal selve jobben utføres av en elektriker

Skal du ha noe utført på el-anlegget ditt bør du alltid sjekke Elvirksomhetsregisteret. Kun bedrifter som er registrert her kan utføre elektrisk arbeid i Norge. Finner du ikke bedriften du har kontaktet her, bør du altså velge noen andre.

Hva skjer om du ikke får dokumentasjon?

Dersom det er gjort elektrisk arbeid på boligen etter 1999, er du pålagt å ha en samsvarserklæring på jobben. Den som har gjort jobben skal bekrefte hva de har gjort, og at alt er utført etter forskriftene som foreligger. 

Du kan lese mer om samsvarserklæring og annen påkrevd dokumentasjon i vår guide. Ta gjerne kontakt om du trenger en vurdering på det elektriske materiellet i boligen - husk at vi stiller til gratis befaring.

Spør oss om elsikkerhet i boligen din

ALT Installasjon kan hjelpe til med alt knyttet til det elektriske hjemme hos deg. Send oss en henvendelse enten du har spørsmål eller ønsker en gratis befaring.

* Feltet må fylles ut

Alltid fornøyd garanti hos ALT Installasjon. Gratis befaring

Gratis befaring!

Nå har ALT Installasjon gleden av å tilby bedrifter gratis befaring. Og husk - vi har alltid fornøyd-garanti!