Kodal Skole

Kodal Skole er en ny barneskole som har blir bygget for Sandefjord kommune.

Det er Veidekke Entreprenør AS som har vært totalentreprenør i prosjektet for byggherren Sandefjord kommune. Skolens bruttoareal er på cirka 3.500 kvadratmeter, mens idrettshallen er på om lag 1.800 kvadratmeter. 

Byggene er fundamentert på støpt såle på fjell og sprengsteinfylling. Skolebygget har en konstruksjon av stål og hulldekker og lett-tak. Idrettshallen er satt opp med massivtre og limtre. Den 3. april i år ble byggene overlevert kommunen. – Bygget har en utforming med mye høyder i 2. etasje. Det er lettvegger på opptil 7,8 meters høyde innvendig, noe som har gjort at entreprenørene har måttet tenke seg om litt mer enn vanlig under byggingen. Delandet på løsningen med å bruke I-bjelker som stendere i deler av lettveggene, slik at de oppnådde tilstrekkelig stivhet.

Idrettshallen i massivtre og limtre, skapte også noen utfordringer. Underentreprenørerne måtte tilpasse materialene noe annerledes enn slik de var da de mottok dem, noe som førte til litt utsettelse av fremdriften, sier prosjektlederen, som gir honnør til alle involverte i prosjektet.

Fargene på bygget er inspirert av Høyjord stavkirke

Alt Installasjon er totalleverandør av alle elektriske installasjoner i bygget som lys, kontakter, nødlys, nettverk, KNX/byggstyring, adgangskontroll, og ITV. I tillegg har vi lagt solcelleanlegg på cirka 80 m2 på taket av skolebygget.

Vi har all kompetanse i egen bedrift, og utfører alle installasjoner uten innleie på alle våre prosjekter.

Byggherre: Sandefjord Kommune

Hovedentreprenør: Veidekke

Byggår: 2019/2020

Størrelse: Ca. 5000 m2Ko