mann i smarthus

Smarthus

Et smarthus har som mål å redusere boligens energiforbruk, uten at det går på bekostning av komforten. Det skjer ved at smarthusløsningen hjelper til med å styre og overvåke din bolig, i prinsippet er det et system for sentralstyring og automatikk. 

Hva er et smarthus?

Et smarthus har som mål å redusere boligens energiforbruk og øke komforten. Dette skjer ved at smarthusløsningen styrer og overvåker din bolig. I prinsippet er det et system for sentral styring og automatikk.

Smarthus dreier seg om sikkerhet, komfort og en enklere hverdag. At du kan spare miljøet og penger samtidig, er også en fin bonus. Et smarthus er enkelt å installere, og kan gjøres ved enkle oppgraderinger av det elektriske anlegget. 

Huset som jobber for deg

Et smarthus styres etter forhåndsinnstilte valg – mens du sover, jobber smarthuset.

Hvorfor velge smarthus?

Få en enklere hverdag med en fremtidsrettet bolig som styrer seg selv. Et tryggere og smartere hjem! 

Med moderne smarthusteknologi har du alltid tilgang til husets systemer, uansett hvor du befinner deg. Noe som medfører at du kan ha full kontroll og oversikt over hjemmet til enhver tid. Via app på mobilen kan du sette opp automatiske programmer, samt stille inn manuelt slik at du kan nyte ferien helt bekymringsfritt. 

Økonomisk gunstig

Enova gir støtte til gode energi- og klimatiltak. Smarthus, også kalt styringssystemer, faller under støtteordninger fra Enova. Du kan blant annet få inntil 10 000,- når du skaffer deg smart strømstyring for hjem eller fritidsbolig

Hold kontroll på lys og varme via mobilen

I Norge er det både kaldt og mørkt i lange perioder, det er derfor naturlig at mye av strømutgiftene går til oppvarming. I et smarthus kan du sette opp ulike program eller scenarier. Se eksempelvis for deg at du velger «Natt/arbeid» før du legger deg for kvelden, så senkes temperaturen med en grad eller to helt frem til du kommer hjem igjen neste ettermiddag.

Du kan også lage automatiske scenarier for et døgn, en uke eller «feriemodus», men du kan også styre alt slik du mener det er best til enhver tid. Du er altså ikke nødt til å ha 18 grader i stuen hvis du liker det litt lunere.

Alle kan ha smarthus

Våre smarthusløsninger kan tilpasses alle type boliger, hus og leiligheter, gamle som nye - for ikke å nevne feriehus og hytter. Uansett om du skal bygge nytt, sette opp tilbygg eller pusse opp. Det er også et godt hjelpemiddel for bevegelseshemmede, eller til bruk i hus med flere etasjer. Omtrent alt kan bli smart, fra din elektroniske dørlås til dimmeren som styrer downlightene på badet. Du bestemmer selv hvor stor del av huset du ønsker å inkludere.

Økonomisk gunstig

Enova gir støtte til gode energi- og klimatiltak. Smarthus, også kalt styringssystemer, faller under støtteordninger fra Enova. Du kan blant annet få inntil 10 000,- når du skaffer deg smart strømstyring for hjem eller fritidsbolig, i tillegg til inntil 5000,- for installasjon av smart varmtvannsbereder. Les mer om Enovas energi- og klimatiltak her. 

Hos ALT+ har vi mye erfaring på dette området, så snakk gjerne med oss før du går til verks.

En dag i et smarthus

04:00 - Huset som jobber for deg

Et smarthus styres etter forhåndsinnstilte valg og mens du sover, jobber smarthuset. Energien brukes kun når du trenger den, og på den måten vil du senke unødvendig strømforbruk, og få en mer miljøvennlig bolig.

Med smarthusteknologi kan du få full kontroll på varmeforbruket, og det synes på strømregningene. Du kan for eksempel senke temperaturen i rom du ikke oppholder deg i, samt aktivere innstillinger som regulerer lys og varme etter behov. 

smarthus i din bolig

Har du spørsmål om smarthus?

Send oss en uforpliktende henvendelse, så tar vi kontakt med deg så snart som mulig. 

* Feltet må fylles ut

Alltid fornøyd garanti hos ALT Installasjon. Gratis befaring

Gratis befaring!

Nå har ALT Installasjon gleden av å tilby bedrifter gratis befaring. Og husk - vi har alltid fornøyd-garanti!