Varmepumpe

Varmepumpe

Varmepumpen varmer opp din bolig når det er kaldt på vinteren, og kjøler den ned om sommeren. Det gir en jevn og behagelig temperatur i hele boligen, uansett årstid.

Hvem egner varmepumpe seg best for?

Moderne varmepumper kan hente varme fra uteluften helt ned til 25 minusgrader, og passer til alle som ønsker behagelig temperatur hele året. En luft-til-luft-varmepumpe egner seg godt for deg som:

 • Ønsker nedkjøling om sommeren og oppvarming om vinteren
 • Bruker mer enn 15 000 kWh per år
 • Bruker panelovner som oppvarming
 • Bor i en bolig med åpen planløsning slik at varmen kan fordeles

Bruk av varmepumpe reduserer strømregningen 

En standard bolig bruker cirka 25 000 kWh i løpet av et år. Du kan altså spare 4800 kWh på en varmepumpe. Ut ifra en gjennomsnittlig strømpris på en krone per kWh, vil du spare omtrent 72 000 kroner i løpet 15 år. 

Les også: Fordeler med elektrisk gulvvarme 

Varmepumpe

Sjekklisten for deg som skal kjøpe varmepumpe

 • COP (effektmåling)
  COP eller effektfaktor måler ytelse og arbeidskapasitet i varmepumpen. Denne forteller hvor mye varme som produseres i forhold til strøm som forbrukes, kort forklart. En varmepumpe med COP på 4, produserer fire ganger mer enn den forbruker.
 • Varmeeffekt
  Varmeeffekt forteller deg hvor mye varme du får ut av varmepumpen. Er det en varmepumpe med høy COP, hjelper det lite hvis varmeeffekten er lav, for da må du kanskje fyre med flere varmekilder . Det er størrelsen på boligen din som er avgjørende for å finne ut hvor mye varmeeffekt du trenger. ALT Installasjon anbefaler en varmepumpe mellom 5,5 og 9 kilowatt – perfekt tilpasset boliger i norsk klima.
 • Lydnivå
  Lydnivået på varmepumpen er en vesentlig faktor å ta stilling til. Uansett hastighet bør ikke lydnivået overstige 24 desibel. Plassering og montering er viktig, både på delen som skal være på innsiden av boligen og utsiden. Snakk med en av våre installatører, de hjelper deg med å finne optimal plassering.

Hva trenger du hjelp til? 

Send oss en henvendelse - vi bistår med alt fra el-sjekk til smarthus, og tar både store og små oppdrag. 

* Feltet må fylles ut

Alltid fornøyd garanti hos ALT Installasjon. Gratis befaring

Gratis befaring!

Nå har ALT Installasjon gleden av å tilby bedrifter gratis befaring. Og husk - vi har alltid fornøyd-garanti!