Rull med varmekabler

Varmekabler

Gulvvarme kan varme opp alt fra et helt hus til et lite baderom, og vi har råd til deg som vil ha deilige gulv – alltid!

God planlegging er nødvendig for at et gulv med varmekabler skal gi best mulig komfort, levetid og samtidig være energieffektivt. Valg av utstyr bør tas på bakgrunn av type varmekabelanlegg og gulvmateriale.

Fordeler med elektrisk gulvvarme

  • Jevn fordeling
  • Rimelig å få installert 
  • Vedlikeholdsfritt
  • Ikke synlig
  • Lydløst
  • Energieffektivt
  • Lang levetid 

Les også: Bruk av varmepumpe reduserer strømregningen
Les også: Smart varmestyring
  

Plassering og isolering

Det er viktig at kablene har en optimal plassering i gulvet, og at det er lagt isolasjon på undersiden av varmekablene. Dersom du merker at strømforbruket er unormalt høyt sammenlignet med andre varmekilder, kan årsaken være for lite eller ingen isolasjon under kablene.

Brukerkomfort bør vektlegges om du planlegger nytt anlegg, og gulvet skal oppnå en jevn overflatetemperatur. Temperaturen bør ikke overstige 26 grader i oppholdsrom, mens den bør ligge litt høyere – mellom 26 og 30 grader – på våtrom for å unngå for mye fukt.

Et lynkurs i ulike rom

Baderomsgulv

Det skal alltid være godkjent membran under gulv i våtrom, uansett om du har gulvvarme eller ikke. Her finnes bransjeregler som skal følges for våtromsarbeid.

Flis eller steingulv

Flis eller stein er vanlig i gang, kjøkken og bad. Materialets gode ledeevne gjør at vi opplever flisene som kalde uten gulvvarme, men også gode og varme med kabler.

Kjellergulv

Det er ekstra viktig at kalde kjellergulv isoleres med gode isoleringsplater for å hindre omvendt fuktvandring. God isolering sørger for at varmen reflekteres oppover og stenger kulde fra bakken ute.

Tregulv

Varme under tregulv i stue, soverom eller andre oppholdsrom fungerer helt utmerket. Men sørg for at du benytter en løsning som er spesialtilpasset tregulv og innenfor anbefalt effekt per kvadratmeter.

Hva trenger du hjelp til? 

Send oss en henvendelse - vi bistår med alt fra el-sjekk til smarthus, og tar både store og små oppdrag. 

* Feltet må fylles ut

Alltid fornøyd garanti hos ALT Installasjon. Gratis befaring

Gratis befaring!

Nå har ALT Installasjon gleden av å tilby bedrifter gratis befaring. Og husk - vi har alltid fornøyd-garanti!