terrassevarmer

Terrassevarmer

En effektiv terrassevarmer kan gi deg, din familie og gjester mange uforglemmelige utendørsstunder utover sommeren. Har du i tillegg tak over uteplassen, kan du benytte uteplassen året rundt.

Hvor lenge holder en terrassevarmer?

Levetiden på de ulike terrassevarmerne som tilbys i dag, er svært ulikt. Den avhenger av kvaliteten på produktet, og varierer fra 6 000 til 12 000 timer. I antall døgn utgjør dette fra 250 til 500 døgn. Det er et enormt stort utvalg av ulike terrassevarmere på markedet og det kan være vanskelig å velge. Husk at hos oss gir vi deg gratis befaring om du er usikker. I tillegg har vi vår Alltid fornøyd-garanti ved kjøp av produkter og tjenester fra oss.

Hva påvirker levetiden til terrassevarmere?

Terrassevarmerne påvirkes av vær og vind, og hvor godt beskyttet produktet er. Hvilke materialer produktet er produsert i er også avgjørende. Det er viktig at både reflektoren og selve innkasssingen av produktet er produsert i et værbestandig materiale, slik som aluminium eller rustfritt stål.

Videre vil kvaliteten på selve varmeelementet påvirke levetiden. Arbeidstemperaturen betegnes som temperaturen selve terrassevarmeren avgir og varierer blant annet ut i fra antall watt du velger på selve produktet, Påse at du velger en terrassevarmer som er tilpasset ditt behov, slik at bruken ikke påvirker levetiden. Er du usikker, be om gratis befaring eller kontakt oss her.

Infrarød varme

Det alle elektriske terrassevarmere har til felles er at de produserer infrarød varme, også kalt IR. Varme kan forflyttes på tre måter: 

  • Konveksjonsvarme
  • Konduksjonsvarme 
  • Strålevarme 

Konveksjonsvarme kan for eksempel være varmen fra en vifteovn. Konduksjonsvarme oppstår når to objekter møtes, for eksempel foten din som treffer et varmt badegulv. Strålevarme er betegnelsen for varmen i terrassevarmeren. 

Sistnevnte er ikke ment for å varme opp luftrommet, men kun objektet strålene treffer – altså deg. 

Slik fungerer terrassevarmeren

Når du øker temperaturen på varmeelementet gir terrassevarmeren fra seg økt lysstyrke. Naturlig nok gir økt temperatur kortere levetid. Vi sier derfor at en mellombølgevarmer har lenger levetid enn kortbølgevarmer. 

  • Kortbølgevarmer med halogen-teknologi: 5 000 timer
  • Mellombølgevarmer med levetid på mellom 6 000 – 12 000 timer 

Flere terrassevarmere leveres også med fjernkontroll, for at du enkelt skal kunne regulere varmen.

Les også: Smart varmestyring  

Kvalitet over kvantitet

Når du velger deg en terrassevarmer, anbefaler vi at du kjøper kvalitet. Dersom du tenker på å spare inn penger på en billigere variant, bør du ta med kortere levetid og risiko for feil i regnskapet.

Vi i ALT Installasjon kjenner til de ulike modellene og leverandørene av terrassevarmere godt.   

Hva trenger du hjelp til? 

Send oss en henvendelse - vi bistår med alt fra el-sjekk til smarthus, og tar både store og små oppdrag. 

* Feltet må fylles ut

Alltid fornøyd garanti hos ALT Installasjon. Gratis befaring

Gratis befaring!

Nå har ALT Installasjon gleden av å tilby bedrifter gratis befaring. Og husk - vi har alltid fornøyd-garanti!