Komfyrvakt gir deg trygghet

Visste du at komfyren er en av de største brannkildene i boligen? Unngå katastrofe med en komfyrvakt, som kutter strømmen til komfyren om det er fare for brann.

Kjøkkenet huser en av de største brannfarene

I 2020 rykket Brann- og redningsvesenet ut til hele 1653 branner og branntilløp fra komfyren. Skal vi tro DSB (Direktoratet for sikkerhet og beredskap) skyldes de aller fleste brannene tørrkoking, og ikke minst uforsiktighet. 

Selv om hovedregelen er å følge med komfyren til enhver tid når du bruker den, er det fort gjort å glemme seg bort. I disse tilfellene kan komfyrvakten redde deg fra en potensiell brann.

Vi monterer gjerne komfyrvakt for deg. Ta kontakt her – husk at vi utfører gratis befaring!

familie lager mat

Hvordan monteres komfyrvakten?

I 2010 ble alle nye boliger pålagt å ha komfyrvakt. Samme krav gjelder om det legges opp en ny kurs til komfyren i en eldre bolig. Hytter og fritidsboliger dekkes også av lovverket. 

En komfyrvakt skal monteres av en elektriker, og være en del av den faste installasjonen i nye bygg. Komfyrvakter for egenmontering kan kun benyttes dersom man kobler den til i eksisterende teknisk stikkontakt for komfyr. De nye variantene er dessuten mer pålitelige enn komfyrvaktene som kom først på markedet.

Dersom kjøkkenet ditt er eldre, anbefales du å ettermontere komfyrvakt. Noe å huske på til neste oppussing?

Hva består komfyrvakten av?

Komfyrvakten består av to enheter: Sensor og strømavbryter. Du finner dem enten bak komfyren eller i sikringsskapet ditt. 

Elementene har to oppgaver: 

  • Sensoren oppdager en brannfare, for så å utløse en alarm
  • Strømavbryteren vil, dersom ingen reagerer på alarmen, kutte strømmen til komfyren

Enkel installasjon - uansett

I dag kan du velge mellom to typer komfyrvakt. Den ene varianten skal kobles til det faste elektriske anlegget, og må monteres av elektriker. Bor du i et eldre hus, kan det være fornuftig å gå for den andre typen – nemlig en komfyrvakt for egenmontering.

De fungerer helt likt, forskjellen er at du selv kan montere komfyrvakten som skal inn i stikkontakten som allerede finnes bak komfyren din. Se hvordan i videoen over.

Trenger du, eller noen i familien, komfyrvakt hjemme? Ta kontakt med oss. Våre elektrikere stiller til gratis befaring, og kan raskt hjelpe deg med det du skal ha utført av elektriske installasjoner.

Hva trenger du hjelp til?

Uansett om du ønsker å montere en komfyrvakt eller oppgradere hele boligen med smarthusløsninger, så kan ALT Installasjon hjelpe deg. Ta kontakt med det du lurer på, eller bestill en gratis befaring.

* Feltet må fylles ut

Alltid fornøyd garanti hos ALT Installasjon. Gratis befaring

Gratis befaring!

Nå har ALT Installasjon gleden av å tilby bedrifter gratis befaring. Og husk - vi har alltid fornøyd-garanti!