Dimmer

Dimmere

Det er ikke mye som skal til for å få fleksibel belysning i boligen din. Bytt ut den tradisjonelle lysbryteren med en dimmer, og få både stemnings- og arbeidslys i én og samme pakke.

Alle lys kan dimmes 

I enkelte rom er en vanlig lysbryter mer enn nok. Lyset i et vaskerom eller en bod skal for eksempel kun gi deg godt arbeidslys. Saken er en annen for husets mange flerbruksrom: Kjøkkenet, badet, gangen og stuen. Her er du avhengig av å kunne tilpasse belysningen etter hva du skal gjøre, enten du skal lese en bok, se på TV eller gjøre unna litt kveldsjobbing. Da er dimmere tingen. Heldigvis er det enkelt for elektrikeren å bytte ut lysbryteren.

Riktig dimmer til lyspæren

Når du går fra lysbryter til dimmer, må du også passe på at lyskilden passer til dimmeren. Det er fordi dimmere ofte er laget for tradisjonelle lyspærer. Når du dermed velger en sparepære eller LED-pære, kan de flimre fordi de ikke fungerer med dimmeren. Det skyldes at pæren bruker færre watt for å gi samme lysstyrke. 

Hvilke forbehold må du ta for dimmeren?

  • 230V Halogenpærer og glødepærer kan kobles opp mot de fleste dimmere, men ikke glem å se på minimums- og maksimumsbelastning på dimmeren. På grunn av at 230V halogen har høy startstrøm, er det viktig å sjekke hva dimmeren tåler. 
  • LED er også dimbart, men her må du passe på at du har en LED-pære som kan dimmes og at du bruker en LED-dimmer.

Les også: Stemningsfull belysning løfter din bolig fra hyggelig til magisk!   

Dimmere i ulike farger og materiell

Alle kan ha dimmere hjemme, enten du bygger nytt eller skal rehabilitere et hus. Det kan også være at du ønsker et mer eksklusivt preg på brytere og dimmere du allerede har. Hvorfor ikke velge noe som løfter resten av interiøret?

Tidligere hadde alle hvite lysbrytere i alle rom. Slik er det ikke lenger: Nå kan du leke deg med farger og tilpasse dimmere og brytere til veggfargen, møblene eller øvrig interiør. Har du planer om å pusse opp, kommer du ikke til å angre hvis du tar med nye dimmere i oppussingsbudsjettet. Fint el-materiell er som prikken over i-en, og gir et fantastisk helhetsinntrykk. 

Sett opp ulike lysscenarioer

Med dimmere kan du også inkludere lysstyring. Det vil si at elektrikeren programmerer opp ulike lysstyrker til ulike knapper, som dimmer lyset til ønsket stemning ved et knappetrykk. Da trenger du ikke vri på dimmeren for å få det gode lyset – et trykk på knappen, og kjøkkenet kan gå fra å ha arbeidslys til stemningsskapende belysning til middagen. 

Hva trenger du hjelp til? 

Send oss en henvendelse - vi bistår med alt fra el-sjekk til smarthus, og tar både store og små oppdrag. 

* Feltet må fylles ut

Alltid fornøyd garanti hos ALT Installasjon. Gratis befaring

Gratis befaring!

Nå har ALT Installasjon gleden av å tilby bedrifter gratis befaring. Og husk - vi har alltid fornøyd-garanti!