Utendørsbelysning

Uteområdet går fra hyggelig til magisk med riktig belysning. God utebelysning kan i mange tilfeller forlenge sesongen, og gjøre det ekstra koselig å tilbringe tiden ute. Våre elektrikere bistår gjerne med å skape din lille oase.

Utebelysning gir godfølelsen

Før brukte vi utebelysning for å symbolisere at noen var hjemme, med en tradisjonell lampe ved inngangspartiet og garasjen. Utebelysning i dag er synonymt med lysdesign: Vi har blitt mer kravstore, og vil løfte boligens ytre. Lysdesign handler om å integrere utebelysningen inn i utearealet på en naturlig og stemningsskapende måte. Det kan gjøres med: 

  • Utelamper
  • Downlights for utendørsbruk
  • Indirekte belysning for utendørsbruk

Utelamper gir fleksibilitet

Utelamper leveres i forskjellige design, prisklasser og materialer. Lampene kan plasseres på selve boligen, garasjen eller i hagen, og skal gi lys i områdene der man ferdes. 

Utelys er viktig for å få et fint utemiljø. Det kan også fremheve trær og busker for å sette stemningen. Lampene er beskyttet mot korrosjon, og er spesielt tilpasset det tøffe, norske klimaet.

Utebelysning med LED

Det finnes få begrensninger på hvor du kan få installert utebelysning. Det gjør seg godt langs gangveien, i trapper, ved plattingen og ved bed og busker, for å nevne noen gode bruksområder. Utebelysning kan integreres nesten hvor som helst. Det viktige er at du får godt og riktig lysutbytte- og -mengde, uten at strømregningen blir altfor høy. 

Energieffektiv LED-belysning gjør at vi bruker mye mindre strøm på belysning enn tidligere. I tillegg har levetiden økt, som betyr mindre vedlikehold. Belysningen kommer i mange ulike størrelser og varianter. 

Utebelysning er først og fremst effektlys, og smak og behag. Derfor får du LED-pærer både i varmt og kaldt lys, altså warmdim eller hvitt. 

Ønsker du å ta en nærmere titt på muligheten du har hjemme for utebelysning? Ta kontakt, våre eksperter hjelper deg med å få opp stemningen og funksjonen i utearealet. 

God utebelysning krever planlegging

Planlegging er nøkkelen til å få et perfekt uterom. Det gjelder også for belysningen du ønsker deg. Hvis du for eksempel må grave ned elektriske ledninger for å få belysningen du ønsker deg, anbefaler vi deg å gjøre det i sammenheng med oppussing eller andre prosjekter. Da sparer du tid, og får mer ut av elektrikerbesøket. 

Har du en platting eller veranda i tre? Da kan du fint dra ledningen under bordene, uten at det blir en omfattende jobb. 

Vi i ALT Installasjon har lang erfaring med rådgivning av belysning inne og ute. Vi bistår gjerne med prosjektering, og kommer for en prat om du tar kontakt.  

Automatisk lys til uteområdet

Å skru av og på utelysene manuelt er en ting av fortiden. I dag finnes det flust av fleksible løsninger: Ur eller fotoceller kan eksempelvis sørge for at lysene skrur seg av og på til rett tid.

Ved garasjen og inngangsdøren kan man vurdere ekstralys, som aktiveres ved bevegelse. Et annet alternativ er å gå for en smarthusløsning, som lar deg styre og sette opp tidsplaner for alle lysene dine – ute som inne, via mobilen.

Unngå tabber med belysningen

Det er fort gjort å gå på en smell med utendørsbelysningen. Det som ser pent ut for deg, er ikke nødvendigvis funksjonelt. Vårt beste råd er å snakke med en sertifisert installatør, som vet hva som er best egnet uten å gå på bekostning av designet.

Mulighetene er mange når du vet om de. Ta kontakt i dag for å få et godt uteområde, hele året rundt. 

Snakk med oss om utebelysning

Send oss en henvendelse via skjemaet under, så tar vi kontakt med deg så fort vi har mulighet. Husk at vi har Alltid fornøyd-garanti på alle oppdrag.

* Feltet må fylles ut

Alltid fornøyd garanti hos ALT Installasjon. Gratis befaring

Gratis befaring!

Nå har ALT Installasjon gleden av å tilby bedrifter gratis befaring. Og husk - vi har alltid fornøyd-garanti!