- Profesjonelle rådgivere for sameiet

– Vi er utrolig fornøyde med hele prosjektet, fra tilbud til ferdig infrastruktur for elbillading i garasjen. ALT+ har vært gode og profesjonelle rådgivere, og ikke minst har de levert godt håndverk.

Slik oppsummerer Tim Pettersen sameiets erfaringer med ALT+. I 2019 gikk de i gang med å finne en leverandør av elbilladere til garasjens 140 parkeringsplasser i Nedre Skøyen vei 12 i Oslo. Valget falt på ALT+.

– Elbillading er ikke bare et produkt de tilbyr, det er en satsning og et fokus for dem. Totalopplevelsen av ALT+ sikret dem oppdraget, understreker Pettersen.

God rådgivning på elbillading til sameiet

– ALT+ har hele veien lyttet godt til våre bekymringer, behov og ønsker, og de har vært veldig flinke til å forklare hvorfor de gjør som de gjør, legger Pettersen til.

I 2015 ble det klargjort for elbillading i garasjen, men det skulle vise seg å bli vanskelig å holde tritt med samfunnsutviklingen med denne infrastrukturen. Det var behov for en oppgradering.

– Min tekniske kompetanse og engasjement for elbillading førte meg inn i styret. Vi kontaktet leverandører, og jeg spurte ALT+ om råd. Jeg kjente til bedriften fra før, og visste at de kunne elbillading, men jeg visste ikke at de tok jobber i Oslo. Etter å ha fått god rådgivning var det derfor naturlig at de skulle få levere et tilbud, forteller Pettersen.

Kartlegging av utfordringer og krav

I forbindelse med innhenting av tilbud, var det viktig å definere hva som ikke fungerte og hvordan de kunne unngå lignende problemer i fremtiden.

Sameiets utfordring:

  • Ingen oversikt over de individuelle ladestasjonenes forbruk.
  • Urettferdig fordeling av regningen.
  • Kostbart per beboer å montere elbillader.

Styrets kriterier til elbilladere:

  • Sameiet skulle selv eie anlegget. 
  • Det skulle være en investering for fremtiden.
  • Styret og sameiet skulle ha kontrollen.
  • Det skal se ryddig og ordentlig ut i garasjen når anlegget er på plass.
  • Strømmen vil bli dyrere, så hvordan kan vi sikre beboerne best mulig pris?
  • Det skulle være enkelt å forstå for nye styremedlemmer.

– Kriteriene endret seg underveis i prosessen, og det skyldtes i hovedsak at vi stadig lærte mer om hva som var viktig. ALT+ beviste at de er dyktige innen området, og jeg tror det skyldes at de har spesialisert seg, sier Pettersen. 

Den optimale ladeløsningen i sameiet

ALT+ installerte ny infrastruktur, og anlegget var i drift januar 2020. Samtidig ble det montert omtrent 30 Zaptec-ladere, som i starten av 2021 har økt til over 50. Alle betaler nå for det de bruker, verken mer eller mindre.

– Det er veldig enkelt for alle å forholde seg til. Bestilling av lader går direkte til ALT+, og styret trenger ikke å bruke tid og energi hver gang noen ønsker å oppgradere parkeringsplassen sin. ALT+ har også vært en god sparringspartner når det kommer til prissetting ut mot brukerne, selv om dette er styrets ansvar, sier Pettersen.

Montering av elbil-lader

Ingenting å utsette på leveransen fra ALT+

– Vi er ganske enkelt utrolig fornøyde med alt fra rådgivning og leveranse til support i etterkant. ALT+ har fått henvendelser fra oss i ettertid hvor de egentlig ikke har noe ansvar, men de «tar saken» og følger opp til alt er i orden.

Økt interesse for boliger med elbillading

– Jeg skal være forsiktig med å anslå en eventuell verdistigning per leilighet, men jeg vet følgende: I flere budrunder har styret fått henvendelser fra interessenter via megler, og spørsmålet er enkelt og greit «Kan vi lade bilen i garasjen?». Det er klart at folk er opptatt av dette, slår Pettersen fast.

Energirådgivning

Få skreddersydde energitiltak for industri, kontorbygg, offentlige bygg og private boliger. Vi kartlegger byggets tekniske installasjoner og gir deg en utfyllende energirapport.

Spør oss om elbillading

ALT Installasjon har lang erfaring med elbilladere til sameier og borettslag, og vi hjelper deg gjerne i prosessen. Fortell under hva du trenger, eller be oss komme på en gratis befaring. 

* Feltet må fylles ut

Alltid fornøyd garanti hos ALT Installasjon. Gratis befaring

Gratis befaring!

Nå har ALT Installasjon gleden av å tilby bedrifter gratis befaring. Og husk - vi har alltid fornøyd-garanti!