Enova øker støtten til solceller og smarthus

Høye strømpriser kan se ut til å bli en del av hverdagen fremover. Vinteren 2021/2022 ble fryktelig kostbar for mange, på tross av at staten dekket deler av regningen.

Solcellestøtten økte med over 20 000 kroner

Enova-støtten knyttet til solceller ble redusert i 2020, men fra og med 1. februar i 2022 er den gjenopprettet og høynet. Nå kan private få så mye som 47 500 kroner i støtte ved montering av solcelleanlegg. Tidligere har maks støtte ligget på 26 250 kroner.

Solcelleanlegg

Snakk med en av våre energirådgivere for gode råd knyttet til din eiendom, eller fyll ut vårt solcelleskjema for et uforpliktende tilbud. 

Få 10 000 kroner i smarthusstøtte

Videre har Enova åpnet for at smart strømstyring kan gi støtte på opptil 10 000 kroner. Det er også til god hjelp når man velger å installere smarthusteknologi hjemme eller på hytta. Her er det muligheten for å legge deler av strømforbruket utenfor de travleste timene som veier tungt.

Her i ALT har vi erfarne rådgivere innen grønn teknologi til privat- og fritidsbolig. Bestill en gratis befaring, så kommer vi hjem til deg for en uforpliktende prat.

Kan din bedrift få økonomisk støtte?

Det er naturligvis mest å hente på bedriftssiden når det kommer til energi- og klimatiltak. Derfor finnes det en rekke støtteordninger, både etablerte og pilotprosjekter, som du og din bedrift kan søke om å ta nytte av. Du kan kikke nærmere på disse ordningene hos Enova, eller ta kontakt med en av våre energirådgivere i ALT+.

Kontakt ALT+

Vi har kunnskapen som gjør det lettere å bli grønn. Sammen finner vi løsninger som gjør det enklere å spare penger og skape en grønn og klimavennlig hverdag.