Full aktivitet på Tufte gård

Det er stor aktivitet på Tufte gård med restaurering og utbygging. Den 350 år gamle gården som har beliggenhet utenfor Horten, er inne i siste fase av restaureringen.

Dagens drift ved gården er korn og ved, men ikke minst har Tufte familien bygget opp gården til å romme mange slags aktiviteter med lystige lag. Det er 20 involverte personer som til daglig sørger for at gjestene har det bra når de er på gården.

Tufte gård velger smarte og miljøvennlige løsninger

Vi i Alt installasjon og Alt+ er så heldige at vi får tilbringe mye tid på Tufte gård i denne perioden da vi har ansvaret for det elektriske, i tillegg til smarthus og solceller. Filmen er fra den nye ombyggede Låven. Her er det mulighet for konferanse og feiringer i vakre og inspirerende omgivelser med tipp topp moderne utstyr og vakker utsikt til skog og mark. Alt er nytt av elektrisk installasjon, både sterk og svakstrøm med automatiserte løsninger som sørger for at lys og varme slår seg automatisk av/på. Møtebooking fungerer slik at etter hvert som møtene blir booket, slår automatisk både ventilasjon, kjøling, lys og varme inn slik at det til enhver tid er riktig temperatur og luft.

Stor satsning på solceller

For Tufte Gård er miljø viktig. Det er en stor satsning med solcelleanlegg på 210 solcellepaneler. Sammen med 105 Optimizere, skal dette til sammen produsere ca 60 000 kWh årlig og dekke opp mot 50% av Tufte gårds forbruk.

Optimizere sørger for optimal produksjon og overvåkning av hvert enkelt panel – en løsning som sørger for opp mot 20-25% mer effektiv produksjon, lavere vedlikeholdsutgifter og ikke minst en mer branntrygg installasjon.

Solforholdene hos Tufte Gård er ideelle for solenergi – grunnen til at Tufte har idelle forhold er blant annet riktig takvinkel, store åpne flater å montere paneler på og et daglig effektforbruk som passer godt til solproduksjon. Hovedmålet er å benytte mest mulig av solenergien og selge minst mulig ut på nettet. Solcelleanlegget er levert av Alt+.

ALT Installasjon på Tufte gård

Prosjektansvarlige fra Alt installasjon og Alt pluss: Fredrik Pedersen, Terje Rønningen og Morten Andre Karlsen.

En leverandør – komplett leveranse

For Olaf Tufte og Tufte gård er effektivitet svært viktig. “Det å ha èn leverandør å forholde meg til er en stor fordel. Uansett hva det skulle være og når det skulle være, har jeg ett nummer jeg kan ringe, og da er ALT dekket opp som har med elektrisitet på gården å gjøre. Det er en trygghet for meg”, sier Olaf Tufte.

Vi i ALT Installasjon og Alt pluss takker for tilliten og for at vi får være med å bidra til i restaureringen av Tufte Gård. Vi gleder oss til å fortsette arbeidet her de neste ukene, og vil samtidig også gratulere Olaf Tufte med VM kvalifisering i roing og OL i Tokyo i 2020.

For mer info om Tufte gård: http://www.tuftegard.no 

Elektriker i Vestfold

Trenger du elektriker?

Det er ikke tilfeldig at vi heter ALT Installasjon. Vi leverer ALT du trenger av elektrikertjenester for private og for bedrifter.