Dette må du vite om elbillading

Fremtiden er elektrisk. Salget av biler som lades vi strømnettet øker for hvert år og til sammen kjører det nå ca 240.000 ladbare biler på norske veier. 

Etter en treg start, har de fleste store bilprodusenter utviklet modeller som helt eller delvis baserer seg på elektriske motorer og vi kan forvente at ytelsene vil gå opp og prisene gå ned etter hvert som markedet for denne type bil utvikles.

Fordelene med el-bil vil bestå uansett politikk

Fordelene med el-bil er mange og i Norge er det særdeles gunstig både å kjøpe og kjøre el-bil fordi myndighetene har gitt el-bilen, eller nullutslippsbiler, så mange avgiftsfordeler sammenlignet med biler som har forbrenningsmotor. Uansett om politikere velger å redusere disse fordelene i fremtiden, vil el-bilen ha mange fordeler som brukerne kan glede seg over sammenlignet med en bensin- eller dieselbil.

El-installasjonen i de fleste boliger er ikke tilpasset el-bil lading.

Strøm er langt billigere som drivstoff enn bensin og diesel. Samtidig er effekttapet i utnyttelsen av energien minimalt i en el-bil sammenlignet med en forbrenningsmotor. Utfordringen for mange er likevel ladingen. Langs veiene og på parkeringsplasser legges det til rette for stadig flere ladestasjoner. Likevel lades de fleste el-biler mest hjemme gjennom boligens elektriske anlegg. De fleste boliger har ikke et elektrisk opplegg som er tilpasset en slik lading.

Vanlig stikkontakt er ikke egnet til lading av el-bil

Selv om bilen leveres med ladeutstyr som passer i en vanlig stikkontakt, skal denne kontakten maks ha 10 ampere sikring og egen jordfeilbryter. En typisk stikkontakt har 16 ampere og er ulovlig å lade fra fordi en langvarig belastning, slik en el-bil lading medfører, kan gi varmgang og i verste fall brann i det elektriske anlegget. Med kun 10 ampere kan det ta lang tid å lade batteriet, så hva er løsningen?

elbil med lader

En wallbox fra Garo kan monteres rett på vegg eller i garasje, og passer de fleste elbiler

Mer effektiv og sikker lading med egen ladestasjon

Med en egen ladestasjon hjemme løser du problemene. Du får en sikker lading tilpasset oppgaven det er å lade en el-bil eller en hybrid. Dette er intelligente ladestasjoner som både kan gi hurtigere lading ved behov, men også utnytte perioder på døgnet da annet strømforbruk i boligen er lavt

Ladestasjonen kan spare deg for strømutgifter i fremtiden

I hele Norge innfører strømleverandørene nye strømmålere som vil gi oss som forbrukere en variabel strømpris gjennom døgnet. Det betyr at du kan tilpasse ladingen slik at strømregningen blir lavest mulig, men likevel langt mer effektiv og sikrere enn via en vanlig stikkontakt.

Kontakt oss i dag så hjelper vi deg

En ladestasjon kommer i flere størrelser og varianter og kan tilpasses ditt elektriske anlegg og ditt ladebehov. Ring oss i dag for en uforbindtlig prat og et tilbud på en forskriftsmessig montert ladestasjon. Det vil gi deg en sikker løsning, mer effektiv lading og etter hvert lavere strømregning.

Elektriker i Vestfold

Trenger du elektriker?

Det er ikke tilfeldig at vi heter ALT Installasjon. Vi leverer ALT du trenger av elektrikertjenester for private og for bedrifter.